Kiégett egy busz Bajorországban, sok embert nem találnak

Súlyos balesetet szenvedett és teljesen kiégett egy autóbusz hétfőn Németországban, az A9-es autópályán, Bajorországban, rendőrségi adatok szerint 30 ember megsérült, 18 eltűnt, többen meghaltak.

A bayreuthi rendőrkapitányság közleménye szerint a baleset a Münchent Berlinnel összekötő autópálya Stammbach melletti szakaszánál történt hétfő reggel. A buszon 46 utas és két sofőr tartózkodott, észak felől Nürnberg felé tartottak.
Az autóbusz egy nyerges vontatónak ütközött, majd kigyulladt. Csak a váza maradt meg.
Az autópályát mindkét irányban lezárták, számos mentőautó és mentőhelikopter érkezett a helyszínre.
A sérültek közül többen súlyos, ketten életveszélyes állapotban vannak.
A halottak száma egyelőre nem ismert. A helyszínelés még nem ért véget, és lehet, hogy mind a 18 eltűntként nyilvántartott ember életét vesztette a buszban, de az is előfordulhat, hogy vannak, akiknek sikerült kimenekülni a lángokból és egy közeli erdőben húzták meg magukat – mondta Anne Höfer rendőrségi szóvivő a Bayerischer Rundfunk (BR) bajor tartományi közszolgálati médiatársaságnak.
A busz turistákat szállított, Szászország tartományból indult. A turisták és a sofőrök mind német állampolgárok és felnőttek. A rendőrség további részleteket nem közölt, arra hivatkozva, hogy először a hozzátartozókat kell értesíteni a balesetről.
Angela Merkel kancellár szóvivője, Steffen Seibert útján kifejezte részvétét az áldozatok hozzátartozóinak, mielőbbi teljes gyógyulást kívánt a sérülteknek, és köszönetet mondott a mentésben résztvevőknek.
Alexander Dobrindt szövetségi közlekedési miniszter és Joachim Herrmann bajor tartományi belügyminiszter kora délután a helyszínen tájékozódik a baleset körülményeiről és a mentési munkálatok előrehaladásáról.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.