Thaiföldi mesterek fogják oktatni a muay thait Magyarországon

A Fit Club Zugló-Thai Box Akadémia, a Yokkao Hungary és a Thaiföldi Királyság Nagykövetségének közös szervezésében létrejött roadshow kedden délelőtt Budapesten, a Fit Club Zugló edzőtermében kezdődött, a nyitóeseményen 17 hazai klub több mint 40 képviselője vett részt.

A programsorozatot Jakkrit Srivali nagykövet nyitotta meg, aki beszédében hangsúlyozta: örömmel tapasztalta, hogy a Thaiföldön nemzeti sportnak számító muay thai iránt az utóbbi években egyre nagyobb az érdeklődés Magyarországon. Hozzátette: a közelmúltban számos olyan eseményre került sor, amely idehaza népszerűsítette a kelet-ázsiai küzdősportot. Példaként említette, hogy a Honvédelmi Minisztériummal való együttműködés keretében a közelmúltban a magyar katonák is megismerkedhettek a muay thai technikákkal. Ezenkívül a nagykövetség támogatta az áprilisi monori thai-box verseny megrendezését, illetve a muay thai a drogok elleni kampányt, amellyel a budapesti Hősök terén arra kívánták felhívni a fiatalok figyelmét, hogy a kábítószerezés helyett inkább hasznosan, például sportolással töltsék el az idejüket.

Jakkrit Srivali ismertette, hogy a négynapos raoadshow szerdán Miskolcon, csütörtökön Monoron folytatódik, majd pénteken Győrben ér véget. A résztvevők ezeken az eseményeken többek között Jarusdej Ulit nagymestertől és Thanee Hompchampa mestertől, a Thaiföldi Muay Thai Boran Szövetség elnökétől, illetve elnökségi tagjától tanulhatják meg a muay thai védelmi- és boxtechnikákat, a helyes lábmunkát, valamint az ököl, a láb, a térd és a könyök megfelelő használatát. Minden helyszínen Wai Kruh, Ram Muay harci táncbemutatókat is tartanak.

A nagykövet végül bejelentette, hogy szombaton a Fit Club Zuglóban rendezik meg a muay thai családi napot, amelynek keretében a látogatók a thaiföldi tradicionális táncokkal és ételekkel is megismerkedhetnek.

 

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.