Jelesre vizsgázott a Sziget, de minden tizedik taxis megbukott

A fogyasztóvédelmi ellenőrzések 151 vendéglátót, 26 mutatványos szórakoztató eszközt és 7 ajándék-ruha üzletet érintettek, amelyek során 38 vállalkozásnál tártak fel apróbb, még az ellenőrzések idején pótolható hiányosságokat. A hatóság 3 esetben tárt fel súlyosabb, a helyszínen nem pótolható szabálytalanságot. A hivatal a rendezvényhez kapcsolódó közúti közlekedési, elsősorban a személytaxi szolgáltatások ellenőrzését is végezte. Az átlagosan napi 25 ellenőrzés során 3 esetben engedély nélküli személyszállításra derült fény, egy esetben pedig a jármű forgalmi engedélyét és rendszámtábláját is bevonta a hatóság. A hivatal Népegészségügyi Osztálya összesen 371 közegészségügyi-járványügyi ellenőrzést végzett a Sziget alatt. A hivatal munkavédelmi- és munkaügyi hatósága a biztonságos munkavégzésre vonatkozó előírásokat valamint a szabályos foglalkoztatás feltételeit ellenőrizte a Szigeten. A rendezvény alatt végzett 82 munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzés során 6 munkáltatóval szemben tárt fel a hatóság olyan hiányosságokat, amely alapján a munkaügyi szabályok megsértése miatt indulhat eljárás.

Részletes beszámoló: https://is.gd/T1ICPf

Kiadó: Budapest Főváros Kormányhivatala

Minden tizedik taxis megbukott a Sziget idején tartott ellenőrzésen Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közúti ellenőrei a rendőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Budapesti Közlekedési Központ munkatársaival közösen végeztek kiemelt személytaxi-ellenőrzést a Sziget fesztivál időtartama alatt a szervezőkkel együttműködve 2018. augusztus 7. és 15. között.

A kiemelt ellenőrzés alapvető célja a szabályszegő taxisok kiszűrése volt a nagy tömeget vonzó esemény hazai és külföldi látogatóinak védelme érdekében. Minden éjszaka három vegyes egység dolgozott a rendezvény területének környékén és a belvárosban. Napközben pedig a fesztiválra érkezők és távozók biztonságos eljutása érdekében egy egység teljesített szolgálatot a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren.

A szakemberek a fesztivál ideje alatt ellenőrzés alá vont összesen 110 személytaxi közül 13 esetében tártak fel a szolgáltatással kapcsolatos jogsértést. A legtöbb, összesen hét hiányosság a taxivezetői igazolvány hiányából vagy érvénytelenségéből adódott. Az ellenőrök öt esetben a személytaxi-engedély érvénytelenségét, egy alkalommal a taxiengedély helyszíni hiányát állapították meg. A szabálysértőkre összesen több mint 4,4 millió forint bírságot szabhatnak ki.

Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

MTI OS

(Lapunk az OS-be beadott közleményeket változtatás nélkül jelenteti meg, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő, a közleményt kiadó a felelős. A közlemények tartalma nem a szerkesztőség véleményét tükrözi.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.