Minden ellenőrzött iskolaszer biztonságosnak bizonyult

Jó eredményt hozott az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által a tanévkezdés előtt elrendelt országos fogyasztóvédelmi vizsgálat: a 40 különböző színes ceruza-, vízfesték- és gyurmakészlet mindegyike megfelelt az előírásoknak.
Az ITM akkreditált vegyipari laboratóriuma az iskolaszerek ólom-, kadmium- és réztartalmát vizsgálta, ezek a korábban színezőanyagként használt fémek ugyanis határérték feletti mennyiségben egészségkárosodást okozhatnak. Az ellenőrzött színes ceruzák, vízfestékek és gyurmák mindegyike megfelelt a követelményeknek.
A biztonságosnak bizonyult termékek tételes listája a kormányzati honlapon elérhető (http://www.kormany.hu/hu/innovacios-es-technologiai-miniszterium/hirek/minden-ellenorzott-iskolasze

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár elmondta: “A minisztérium a gyermekek védelme érdekében tartotta különösen fontosnak a tanszerek szeptemberi iskolakezdés előtti vizsgálatát.
A családok jellemzően a nyár végén, ősz elején szerzik be azokat az iskolai készleteket, amelyeket aztán a diákok az egész tanévben használnak. A laborvizsgálatokkal a vásárláskor puszta ránézéssel meg nem állapítható veszélyforrások is feltárhatók. A minisztérium a kedvező eredményeket követően is folyamatosan figyelemmel kíséri a szaküzletek, áruházak kínálatát.”

z Innovációs és Technológiai Minisztérium aktív fogyasztóvédelmi jelenléttel és rendszeres ellenőrzésekkel járul hozzá a gyermekek biztonságos tanszerhasználatához is.

Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

MTI OS

(Lapunk az OS-be beadott közleményeket változtatás nélkül jelenteti meg, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő, a közleményt kiadó a felelős. A közlemények tartalma nem a szerkesztőség véleményét tükrözi.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.