DK: A Fidesz parlagfű-nagyhatalmat csinált Magyarországból

 Nékám Kristóf allergológus szerint a világon Magyarországon a legtöbb a parlagfű. Hiába hívjuk fel minden évben a kormány figyelmét arra, hogy hazánkban két millió ember szenved parlagfű-allergiában, a kormány mégsem tesz semmit a mentesítésért. Az irtásra vonatkozó törvényeket még a nagy állami vállalatokkal sem tartatják be, a kormány pedig még arról sem volt hajlandó törvényt hozni, hogy parlagfűvel fertőzött területek után ne járjon uniós földalapú támogatás.

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz parlagfű-nagyhatalmat csinált Magyarországból és magára hagyta a parlagfű-allergiában szenvedő két millió magyar embert. A DK szerint hosszú távú stratégiára, EU-s források bevonására, az orvosi szolgálat megerősítésére, nemzetközi együttműködésre és a hazai költségvetésből erre fordított összeg többszörösére van szükség a hatékony parlagfű elleni harchoz. Meg persze egy olyan kormányra, amelyet érdekelnek a magyar emberek gondjai és nem csak kizsákmányolható alattvalóként tekint rájuk.

Oláh Lajos
Országgyűlési képviselő
a Nemzetközi Parlagfű Egyesület tagja
DK

Kiadó: Demokratikus Koalíció

 

MTI OS

(Lapunk az OS-be beadott közleményeket változtatás nélkül jelenteti meg, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő, a közleményt kiadó a felelős. A közlemények tartalma nem a szerkesztőség véleményét tükrözi.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.