MLP: Közös felelősségünk a terrorizmus elleni küzdelem

2001. szeptember 11-én, pontosan 17 évvel ezelőtt szembesült a szabad világ azzal a veszéllyel, amely átformálta a 21. századot. Az egész szabad világot támadták meg ezen a napon, amely azóta is minden évben arra figyelmeztet: közös felelősségünk, hogy határozottan fellépjünk a terrorizmus ellen. A demokraták és liberálisok kötelessége azonban nem pusztán a terrorizmus elleni küzdelem megerősítésében áll, hanem a társadalomromboló erejét tekintve azonos erővel bíró populizmus visszaszorításában is. Nem ülhetünk fel a biztonságot és a szabadságot egymással szemben álló jelenségként kezelő, hamis szólamoknak. Az Európai Unió ereje éppen abban rejlik, hogy a biztonság garantálása kéz a kézben jár az emberek szabadságával.

A magyar társadalom különös helyzetben van: ránk a terrorizmusnál jóval nagyobb veszélyt jelentenek az Orbán-kormány teremtette, tudatos jogkorlátozások, az egyéni-és kollektív szabadságjogok csorbulása, bizonyos társadalmi csoportok dehumanizálása, a mindennapjaink jogbizonytalansága és a demokratikus intézményrendszer sérültsége.

A feladatunk kettős: a terrorizmus elleni küzdelmet a polgárok méltóságának és szabadságának biztosítása mellett kell megvalósítanunk. Együtt kell elutasítanunk, hogy a félelem határozza meg az életünket. Ebben áll a 21. századi liberalizmus egyik legfőbb gyakorlati kötelessége. A Liberálisok továbbra is ezért küzdenek úgy Magyarországon, mint Európában.

Kiadó: Magyar Liberális Párt

 

MTI OS

(Lapunk az OS-be beadott közleményeket változtatás nélkül jelenteti meg, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő, a közleményt kiadó a felelős. A közlemények tartalma nem a szerkesztőség véleményét tükrözi.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.