Húsz és félmilliárd forint uniós forrás érkezett a baranyai agráriumba

A Baranya Megyei Vállalkozói Központ egyik legfontosabb feladata, hogy a megyei vállalkozások fejlődését segítse többek között az Európai Unió által biztosított források megszerzésével.

Pohl Marietta, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ vezetője a központ 27 éves tapasztalatai alapján meggyőződéssel állítja, a megyei vállalkozások fejlődéséhez elengedhetetlen az Európai Unióból érkező támogatás. Az agrárszektor a területalapú támogatások mellett a pályázati forrásokból is bátran tud meríteni, amivel újra fellendülőben a feldolgozóipar, vagyis az egyébként is kiváló minőségű alapanyagokból minőségi, Európa-szerte eladható termékek kerülnek piacra. Természetesen kiemelten fontos, hogy a helyi vásárlóerő lendítse fel a helyi termelőket, de a baranyai vállalkozók határon túli partnerekkel – horvátokkal, osztrákokkal – is bátran felveszik a kapcsolatot, működnek a közös projektek. Az országba érkező 317 milliárd forintos agrártámogatásból Baranya 20.5 milliárd forinttal részesül, vagyis az átlagnál magasabb összeg jut a megyébe.

Jelen tartalom kizárólag a szerző álláspontját tükrözi. Az Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal az írásos anyagban szereplő információk felhasználását illetően.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.