Korszerűsítették Mihály háziorvosi rendelőjét

Befejeződött Mihályi Község háziorvosi rendelőjének korszerűsítése. A vissza nem térítendő támogatás 19,42 millió forint volt, melyet az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja finanszírozott.

A fejlesztés során a település orvosi rendelőjének épülete került korszerűsítésre. A 19,42 millió forintos beruházásnak köszönhetően Mihályi Község Önkormányzata az épület fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. A projekt célja az épület hőtechnikai adottságainak javítása, valamint hőveszteségeinek csökkentése volt, így ennek érdekében a pályázat keretében az épület hőszigetelésének és nyílászáróinak korszerűsítése és kondenzációs kazán beépítése valósult meg.

Mihályi Község Önkormányzatának célja, hogy az uniós támogatásból finanszírozott középület korszerűsítése révén, a településképi megújulás mellett jelentős vásárolt energiahordozó-költség megtakarítás legyen elérhető a települési önkormányzat éves költségvetésében. A beruházásnak köszönhetően az energetikai megtakarítás jelentős károsanyag-kibocsátás csökkenést is eredményez.

A támogatásnak köszönhetően a létesítmény korszerűsítése összességében az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja majd eredményezni, továbbá hozzájárul a településképi megújuláshoz is.

Jelen tartalom kizárólag a szerző álláspontját tükrözi. Az Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal az írásos anyagban szereplő információk felhasználását illetően.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.