Magyar-osztrák együttműködéssel drogkereskedőket fogtak el a Dunántúlon

Öt férfit tetten értek húsvéthétfőn Harkán, amint Ausztriából kábítószert hoztak be Magyarországra – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtök reggel az MTI-t.

Az osztrák társszervek közreműködésével végrehajtott művelet eredményeként a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a Terrorelhárítási Központ közösen fogta el a drogterjesztőket.
A kábítószer beszállításakor öt férfit tetten értek a rendőrök április 22-én késő este a Győr-Moson-Sopron megyei Harkán; 3500 gramm kábítószergyanús fehér port, valamint a porciózáshoz és értékesítéshez szükséges eszközöket foglaltak le. Ezzel egy időben Kópházán elfogtak egy nőt, aki szerepet játszott a drog behozatalának szervezésében.
A rendőrök házkutatást tartottak egy szombathelyi lakásban is, ahol prostituáltak futtatásával kapcsolatos feljegyzéseket is lefoglaltak.
Az NNI a gyanúsítottaktól több helyszínen összesen csaknem 121 millió forint értékben vett zár alá lakóingatlant, valamint foglalt le készpénzt, telefont és luxusautókat.
Az elfogott hat ember közül ötöt kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmények gyanúja miatt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.