Weber és Bruckner műveit adják elő a Pécsi Filharmonikusok

Weber szépséges és Bruckner méltóságos világába kalauzolja a közönséget Bogányi Tibor vezető karmester a világhírű Várjon Dénes zongoraművésszel a Pannon Filharmonikusok október 10-i koncertjén a pécsi Kodály Központban.

Az együttes MTI-hez eljuttatott közleményében megjegyzik, Bogányi Tibor karmester kilencedik évadát nyitja a Pannon Filharmonikusokkal.
Idei első koncertjén az elmúlt években megkezdett és gondosan megtervezett munkáját folytatva ismét egy Anton Bruckner művet hallhatnak az irányításával a Kodály Központ széksoraiban ülők. A VII. szimfónia a szerző életének egyik legsikeresebb, és azóta is legjátszottabb műve.
Ezt megelőzően Carl Maria Von Weber f-moll hangversenydarabja csendül fel, méghozzá a világhírű Várjon Dénes előadásában. Megjegyzik, az együttes már több alkalommal lépett fel a neves zongoraművésszel.
Várjon Dénest idézve a közleményben azt írják, a darabban az a különleges, hogy habár a címe Konzertstück, mégis olyan, mint egy zenekarra megírt, igazi Weber-operajelenet.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.